Au-pair
Tartalom:
au
A jelentkezéstől számítva milyen gyorsan jutok ki az általam választott országba?
Küld el az elő-jelentkezésedet most. Az ideális, ha néhány hónappal az indulás előtt jelentkezel, hogy elég időnk legyen a felkészítésedre. Ha sürgősen szeretnél utazni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az általad választott országban legyél. HA nem sürgős akár 12-18 hónappal az általad kiválasztott utazási időpont előtt is beadhatod a jelentkezésedet.
Megválaszthatom, hogy melyik városban leszek elhelyezve (pl.:USA)?
Megadhatod, az általad kiválasztott várost vagy (pl.:USA) államot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezeken a területeken találjunk Neked családot, de garantálni nem tudjuk, hogy ott biztosan lesz fogadó család. A legfontosabb, hogy a számodra legmegfelelőbb családnál legyél elhelyezve!
Jelentkezhetek baráttal/barátnővel együtt?
Természetesen! Sok aupair-ünk baráttal/barátnővel jelentkezett. Megpróbálunk titeket a lehető legközelebb elhelyezni. De mivel a legfontosabb a számodra legmegfelelőbb család kiválasztása, ezt garantálni nem tudjuk.
Fiúk jelentkezhetnek?
Természetesen fiú aupairek jelentkezését is várjuk. Van néhány család, akik fiú aupairt szeretnének gyermekeik mellé. Természetesen sokkal több gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkezned, mint egy lány aupairnek, ezáltal az esélyeid is sokkal jobbak.
Mi a teendő, ha már találtam magamnak fogadó családot?
Azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot és felvesszük a családot a programra, megadunk minden segítséget a jelentkezésükhöz. Mivel hivatalos aupair vízumra lesz szükséged, önnálló-privát ügyintézéssel nem utazhatsz a családhoz, mert ezzel törvényt sértenél.
Ha nem megfelelő a család számomra, és nem jövök ki velük, választhatok másikat?
A legfontosabb feladatunk, hogy az aupair és a fogadó család jól érezze együtt magát. Időbe telik mire megismeritek és megértitek egymást. Előfordul, hogy konfliktus alakul ki közöttetek, ilyen esetekben mindent megteszünk, hogy a család és az aupair számára is a legjobb megoldást nyújtsuk.
Mennyi gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkeznem, hogy jelentkezhessek?
Mielőtt elutaznál, legalább 100-200 óra gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkezned. Minél több a referenciád és a tapasztalatod, annál magabiztosabb leszel a gyerekekkel és annál biztosabb, hogy bekerülsz a programba. Minden fogadó családnak ez az elsődleges szempont, amikor kiválaszt egy gyermekfelügyelőt. Tehát kérünk, a lehető legtöbb bébiszitteri tapasztalatot gyűjtsd össze.
Még nincs jogsim, jelentkezhetek az USA-ba aupairnek?
Mire elutazol, mindenképpen a kezedben kell lennie a jogosítványnak Ha még csak most tanulsz vezetni, nyugodtan beadhatod a jelentkezésedet. A biztonság érdekében nélkülözhetetlen, hogy gyakorlott, tapasztalt, felelősségteljes vezető legyél, akinek nem jelent gondot a vezetés.
Milyen szintű nyelvtudás szükséges a jelentkezéshez?
Kommunikatív szintű angol tudás szükséges a jelentkezésedhez. A legtöbb fogadó család nagy hangsúlyt helyez a nyelvtudásra, tehát elindulásodig nagyon sokat kell gyakorolnod, és lehető legjobbra kell fejlesztened a tudásodat. A legfontosabb, hogy vészhelyzetben tudjál segítséget kérni pl.: mentő-ha a gyermekkel történne valami.
Milyen tanulási lehetőségeket nyújt az aupair program?
Európa minden városában, ahol elhelyezzük aupaireinket, külföldi partner irodáink nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csak olyan fogadó család jelentkezését fogadják el, ahol a környéken nyelviskola találhat, tehát nyelvtanulásod megoldható.
Az USA esetén, az amerikai kormány előírja, hogy mint aupair, felsőoktatási intézményben kell továbbtanulnod az alatt az 1 év alatt, míg aupairként tartózkodsz az USA-ban. Már hazatért aupaireink a következő kurzusokon vettek részt: számítógép tanfolyam, idegen nyelvek, amerikai történelem és kultúra, művészettörténet, jogi kiegészítő tanfolyam stb.
Az iskola rendkívül jó lehetőséget kínál számodra, hiszen megismerkedhetsz más nemzetiségű aupairekkel, illetve egykorú amerikaiakkal.
 
Au pair kft. 1124. Budapest Sirály utca 5/a
Tel: 235-0889, 486-1987, 486-1988 | Fax: 235-0890
FMK nyilvántartási szám 11353/2001