Gyermekmegőrző
Tartalom:
au
Címünk
Óperencia Gyermekmegőrző

1124 Budapest, Sirály utca 5/a
Telefon: (+36)-1-235-0889;
(+36)-1-486-1987;
(+36)-1-486-1988
Fax: (+36)-1-235-0890

Bemutatkozás
Az Óperencia gyermekhotel csendes, nyugodt környéken, a budai hegyekben található, és minden szülői és gyermekigényt kielégít.

Az intézményeink berendezésének megválasztásakor elsődleges szempontunk volt, a gyermekek testi és életkori sajátosságainak leginkább megfelelő, biztonságos, megnyugtató környezet kialakítása. Csoportszobáink berendezésére, díszítésére jellemző, a természetes anyagok használata, amit azért tartunk különösen fontosnak, mert a mai gyerekeknek kevés alkalmuk van ismerkedni ezen anyagokkal. Azt valljuk, hogy minden gyermek külön individuum, ezért fejlesztésük is csak nagy odafigyeléssel, szakmai rutinnal történhet. Ennek érdekében nagyobb létszámú személyzet segíti óvodapedagógusaink munkáját, melynek nagy előnye, hogy a gyermekek egyéni bánásmódban részesülnek.

Az Óperencia gyermekmegőrző 6 hónapos kortól 7 éves korig fogadja a látogatókat.

Video
Nyitvatartásunk
Gyermekmegőrzőnk az év minden napján folyamatosan üzemel. Híreink között mindig feltűntetjük, ünnepi nyitva tartásunkat. Akár egy-egy órára is behozható a csemete. A szülők abban az időpontban hozzák-viszik gyermekeiket, amikor számukra a legideálisabb.
Személyzetünk
Szakképzett csecsemőgondozók és óvodapedagógusok végzik a nevelő-fejlesztő munkát.
A gyermekhotelben bébiszitterek segítik a kicsik ellátását.
A gyermekek egészségügyi felügyeletét és rendszeres szűrését doktor néni és védőnő látja el, minden csütörtökön.
Logopédus szakember foglalkozik a fejlesztést igénylő gyermekekkel, már 4 éves kortól.
Óvodapedagógusaink rendszeresen vesznek részt tovább képzéseken, tanfolyamokon.

Bónácz Boglárka
Telefon: (+36)-1-319-4163
Mobil: (+36)-20-772-1311

Gergely Anna
Telefon: (+36)-1-319-4163

Mobil: (+36)-20-772-1315
Bébiszitter szolgálat
Szülői igény szerint, felelősségteljes bébiszitter kíséri a gyermekeket akár alkalomszerűen, akár minden nap intézményeinkbe.
Ha gyermeke netán megbetegszik, kívánságának megfelelően lehetőség van gyakorlatos bébiszitter igénylésére otthonukba is.
Gyermekfelvétel, beiratkozás az óvodába
A Gyermekmegőrzőbe a jelentkezés és felvétel folyamatosan történik egész évben.
Gyermekképünk - nevelési elvünk
Intézményeinkben uralkodó szeretetteljes, vidám légkör optimális a gyermekek kiegyensúlyozottságának eléréséhez. A különböző életkorú gyermekek mindennapi együttléte elősegíti, hogy alkalmazkodjanak egymás szükségleteihez.

Nevelési elvünket a következő alapok adják:

 • Individualizálás, mint a másság toleranciája, illetve mint fejlesztési stratégia
 • Differenciálás, ami megvalósítja az individualizálást
 • A gyermeki szabadság biztosítása

A különböző korcsoportú gyerekek megtanulják egymás sajátos igényeit, ezáltal szinte észrevétlenül megtanulják az alkalmazkodást is egymáshoz. A gyermekek életkoruknak és személyiségüknek leginkább megfelelő egyéni bánásmódban részesülnek
Gyermekközpontú nevelést folytatunk, a pedagógusok kiemelt feladata, hogy ébren tartsák a gyermekek természetes kíváncsiságát és elősegítsék fejlődésüket.

Igyekszünk a családokkal a szorosabb kapcsolat kialakítására, lehetőséget biztosítunk, hogy alaposabban megismerhessék, azt a környezetet, ahol gyermekeik napjuk nagy részét töltik. Célunk, partneri viszony kialakítása, melynek alap pillére a kölcsönös bizalom. Ezt közös szülői programok szervezésével mélyítjük el.(ünnepségek, kirándulások, nyílt nap, szülő értekezlet, családlátogatás,.)
Étkezések
Intézményeink az egészséges és korszerű táplálkozást preferálják. Változatos, reform ételekkel állunk csemetéink rendelkezésére. Fogadunk ételallergiás gyermekeket, részükre speciális ételeket kínálunk.(Kalcium érzékeny, tej ill. laktóz érzékeny, liszt érzékeny gyermekeket.) Napi ötszöri étkezést kínálunk. Az étrend kialakításakor a gyerekek kívánságait is figyelembe vesszük. Az ételek elkészítése alkalomadtán a gyermekek bevonásával történik (gyümölcs-saláta, palacsinta-töltés). Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan rendelkezésükre álljanak különféle italok: gyümölcslevek, teák, ásványvíz.
Napirend
 
8.00 - 9.40: gyermekek érkezése, szabad játék, gyümölcsevés
9. 40 - 9.50: rendrakás, készülődés a tízóraihoz (kézmosás, terítés)
9. 50 - 10.10: étkezés
10.10 - 10.40: csoportos foglalkozás a heti rendnek megfelelően
10.40 - 10.50: készülődés a szabadban való játékhoz, sétához
10.50 - 12.00: szabadtéri játék, séta
12.00 - 12.15: készülődés az ebédhez (átöltözés, testápolás, terítés)
12.15 - 12.35: ebéd
12.35 - 12.45: készülődés a délutáni pihenőhöz (testápolás)
12.45 - 14.45: csendes pihenő (mesehallgatás, altatódalok, alvás)
14.00 - 15.00: szabad játék a nagyoknak
14.45 - 15.00: készülődés az uzsonnához (testápolás, terítés)
15.00 - 15.20: gyümölcsevés, uzsonna
15.20-tól: szabad játék hazamenetelig

Az időkeretek az életkortól és egyéb tényezőktől függően rugalmasan változnak.

Tevékenységi területek, foglalkozások rendje
Értelmi fejlesztés: játék-tanulás

Játék: A játék színtere az individualizációnak, a tapasztalatszerzésnek, az ismeret feldolgozásnak, a szocializációnak és minden egyéb tevékenységi formának. Az pedagógus az általa kezdeményezett játékok közben térképezheti fel a gyermekek képességeit, és módja nyílik a részképességek fejlesztésére. Tartós, hosszú élettartamú, lehetőleg természetes anyagból készült játékok vásárlására törekszünk. Mi magunk is készítünk a gyermekekkel játékeszközöket, mely nem csupán hasznos, hanem szórakoztató is egyben. Az alkotás öröme segíti a gyermekek egyéni képességeinek kibontakoztatását is. A természet sarokban kap helyet az akvárium két kedvenc teknősünkkel, Ödönnel és Bödönnel. Az állatok gondozását és a csoport növényeinek ápolását a gyerekekkel együtt végezzük.

Tanulás: Valljuk, hogy a gyermek élete miden percében tanul és minden élvezhető perc játék is egyben. Számára játszani, dolgozni, tanulni egy és ugyanaz. Gyermekeink életkori sajátosságainak megfelelően a spontán játékra épülő tanulási folyamat a jellemző. Természetesen nagyban építünk a gyermekek kíváncsiságára és érdeklődésére, hiszen nem csupán a későbbi -óvodai, -iskolás, felnőtt-életre való felkészítés a célunk, hanem az örömteli, spontán tevékenységek megélése. A rendelkezésre álló játékok, eszközök biztosítják, hogy a gyermekek képességük és érdeklődésük alapján tölthessék el napjaikat.
A foglalkozások folyamán a következő szempontokat tartjuk legfontosabbnak

 • Az egészséges életmód kialakítása
 • Az érzelmi nevelés, a szocializáció biztosítása
 • Az anyanyelv fejlesztése
 • Művészeti nevelés
A külvilág tevékeny megismerése
Óvodai ünnepek
Közös köszöntés a gyermekek születésnapjáról és névnapjáról: tortával, gyertyafújással, lufival, ajándékkal, énekléssel.
Rendezvényeink:
 • Mikulás
 • Karácsony
 • Farsang
 • Húsvét
 • Anyák napja
 • Gyermeknap
 • Tanévzáró - ballagás
Egyéb programok
Egész napos programjaink: állatkerti, vadas park, bábszínház, mozi ill. cirkuszlátogatás.
A nyári hónapokban hajókirándulást, repülőtéri sétát, erdei vonatozást, hajókirándulást, strandolást szervezünk
 
Au pair kft. 1124. Budapest Sirály utca 5/a
Tel: 235-0889, 486-1987, 486-1988 | Fax: 235-0890
FMK nyilvántartási szám 11353/2001