Címlap » Család » Gyermemegőrző - élet az gyermemegőrzőben

 

Óvodáink működési rendje.

Napirend
étkezések
Tevékenységi területek, foglalkozások rendje
Óvodai ünnepek
Egyébb programok

Foglalkozások

értelmi fejlesztés: játék-tanulás
Játék:

A játék színtere az individualizációnak, a tapasztalatszerzésnek, az ismeret feldolgozásnak, a szocializációnak és minden egyéb tevékenységi formának. Az óvodapedagógus az általa kezdeményezett játékok közben térképezheti fel a gyermekek képességeit, és módja nyílik a részképességek fejlesztésére. Tartós, hosszú élettartamú, leheőleg természetes anyagból készült játékok vásárlására törekszünk. Mi magunk is készítünk a gyermekekkel játékeszközöket, mely nem csupán hasznos, hanem szórakoztató is egyben. Az alkotás öröme segíti a gyermekek egyéni képességeinek kibontakoztatását is. A természet sarokban kap helyet az akvárium két kedvenc teknősünkkel, ödönnel és Bödönnel. Az állatok gondozását és a csoport növényeinek ápolását a gyerekekkel együtt végezzük.

Tanulás

Valljuk, hogy a gyermek élete miden percében tanul és minden élvezheő perc játék is egyben. Számára játszani, dolgozni, tanulni egy és ugyanaz. Az óvodásaink életkori sajátosságainak megfelelően a spontán játékra épülő tanulási folyamat a jellemző. Óvodánkban az ismeret feldolgozás témablokkokban történik, melyeket nagy részét igyekszünk valódi, természetes környezetben megfigyelni és feldolgozni (pl.: piaclátogatás, állatkereskedés). Természetesen nagyban építünk a gyermekek kíváncsiságára és érdeklődésére, hiszen nem csupán a későbbi -iskolás, felnőtt-életre való felkészítés a célunk, hanem az örömteli, spontán tevékenységek megélése. A rendelkezésre álló játékok, eszközök biztosítják, hogy a gyermekek képességük és érdeklődésük alapján tölthessék el napjaikat.

Fő szempontok

A foglalkozások folyamán a következő szempontokat tartjuk legfontosabbnak

  • Az egészséges életmód kialakítása
  • Az érzelmi nevelés, a szocializáció biztosítása
  • Az anyanyelv fejlesztése
  • Muvészeti nevelés
  • A külvilág tevékeny megismerése
Iskola előkészítés:

Annak érdekében, hogy, iskolába készülő gyermekeink megállják helyüket bárhol, sokoldalú fejlesztésben, játékos feladatokban vesznek részt. Ezeken kívül sokszínu tevékenység közül választhatnak a szülők gyermekük fejlesztése érdekében:

 

 

 

 

 

Más gyermekmegőrző információk

 

Alap információk

Bemutatkozás
Gyermekmegőrzőink
Nyitvatartásunk
Személyzetünk
Bébiszitter szolgálat
Gyermekfelvétel
árak

élet az gyermekmegőrzőben

Napirend
étkezések
Tevékenységi területek, foglalkozások rendje
Ünnepek
Egyébb programok

Gyermekképünk

Gyermekképünk
Nevelési elveink

 

 

 

 
     
  Más szolgáltatásunk érdekli?  
« étkezések | Tetejére | Óvodai ünnepek »