Címlap » Jelentkező » Au pair

 

Au pair leírás.

Mit jelent az Au Pair?
Ki lesz Au Pair?
Mi az Au Pair feladata?
Az Au Pair és a család kapcsolata...
új szokások..

Az Au pair és a család kapcsolata...

 

Mivel az aupairt minden család családtagként szereti és tiszteli, ezért részt vesz a családi rendezvényeken, és természetesen a mindennapokban is (pl.: közös étkezés). A közös helyiségek használata mellett az aupair saját, külön szobát kap. Azt tanácsoljuk minden leendő aupairünknek, hogy a megérkezése után mihamarabb egyeztesse az együttélés alapveő kérdéseit a fogadó családdal, illetve ha menet közben merülnek fel kérdések vagy nézeteltérés, azt azonnal beszéljék meg és tisztázzák.

 

Semmit nem veszíthet azzal, ha elmondja a problémáit!

 

Példa: az egyik ír családnak a következő problémája akadt az egyik aupairrel. Az aupair egy hosszú hétvégére kirándulást szervezett a barátaival, de az egyik gyermek a családnál megbetegedett. Nem volt biztos abban, hogy maradjon vagy elutazzon, ezért kikérte a szülők véleményét. Anyuka azt mondata neki, hogy utazzon el nyugodtan, majd ő kivesz egy szabadnapot, de másképp gondolta valójában: kiveszem a szabadnapot, mert nincs más választásom, és magadtól tudnod kellene, hogy itt kéne maradnod és a munkádat végezni. Az aupair csak a szavakra figyelt, a hangsúlyra és anyuka metakommunikatív jelzéseire nem. A sztori vége nagy veszekedéssel zárult és az aupair hazajött.


Az aupair a szabadidejével önállóan gazdálkodik, nyelviskolába jár, találkozik a barátaival, stb. A nagyobb kirándulásokra, városnézésre a hétvégén van leheősége. A késői kimaradásokról a családot mindig időben kell tájékoztatni, amely oka nagyon egyszerű. A család felelősséget vállal és érez az aupair iránt.
Aki külföldön él, mint aupair, az első ami feltűnik, megérkezése után szinte azonnal, a kulturális különbségek, ami sokként érheti őket. Mivel nagyon gyakran az itthon bevett sztereotípiák nem felelnek meg a valóságnak-„hideg” angolok, „bohém” farnciák, „pontosság-mániás” németek stb.-nyugodtan mondhatjuk, hogy akülföldi emberek ugyanannyira sokfélék, akár idehaza „örökké gulyást-evő” magyaroknál.


Számtalan új, az adott pillanatban még ismeretlen helyzetben találhatja magát, ne féljen kérdezni ha valamiben nem biztos!

 

Példa:a franciák nem használnak tányért a reggelinél, az azstalra morzsáznak. A reggeli italokat nem bögréből, hanem nagy csészékből isszák. Furcsán néznek rád, ha tányért veszel elő a pirítósodhoz, és bögrét keresel a reggeli kakaódhoz.

Más Au pair információk

 

Jelentkezés

Jelentkezési útmutató

Hasznos információk

Nyelvtanulás
Pénzügyek
Biztonság
Jogok
Jó tanács
Tippek

Au pair

Mit jelent az Au Pair?
Ki lesz Au Pair?
Mi az Au Pair feladata?
Az Au Pair és a család kapcsolata...
új szokások..

Oktatás-képzés

Miért kell tanulni?
Elmélet és tananyag..
Gyakorlat...
Oklevél-referencia...

Segítség

Követségek Budapesten
Követségek külföldön
Utazás repülővel
Utazás Busszal

 

 

 

 
     
  Más szolgáltatásunk érdekli?  
« Mi az au pair feladata? | Tetejére | új szokások »