Címlap » GY.I.K.

 

Itt találja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Megpróbáltuk összegezni azokat a kérdéseket, melyeket a szülők, bébiszitterek és aupairek a leggyakrabban feltesznek.

Au pair
Bébiszitter
Aupair
K. A jelentkezésől számítva milyen gyorsan jutok ki az általam választott országba?
V. Küld el az elő-jelentkezésedet most. Az ideális, ha néhány hónappal az indulás előtt jelentkezel, hogy elég időnk legyen a felkészítésedre. Ha sürgősen szeretnél utazni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az általad választott országban legyél. HA nem sürgős akár 12-18 hónappal az általad kiválasztott utazási időpont előtt is beadhatod a jelentkezésedet.
K. Megválaszthatom, hogy melyik városban leszek elhelyezve (pl.:USA)?
V. Megadhatod, az általad kiválasztott várost vagy (pl.:USA) államot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezeken a területeken találjunk Neked családot, de garantálni nem tudjuk, hogy ott biztosan lesz fogadó család. A legfontosabb, hogy a számodra legmegfelelőbb családnál legyél elhelyezve!
K.

Jelentkezhetek baráttal/barátnővel együtt?

V. Természetesen! Sok aupair-ünk baráttal/barátnővel jelentkezett. Megpróbálunk titeket a leheő legközelebb elhelyezni. De mivel a legfontosabb a számodra legmegfelelőbb család kiválasztása, ezt garantálni nem tudjuk.
K.

Fiúk jelentkezhetnek?

V. Természetesen fiú aupairek jelentkezését is várjuk. Van néhány család, akik fiú aupairt szeretnének gyermekeik mellé. Természetesen sokkal több gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkezned, mint egy lány aupairnek, ezáltal az esélyeid is sokkal jobbak.
K.

Mi a teendő, ha már találtam magamnak fogadó családot?

V. Azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot és felvesszük a családot a programra, megadunk minden segítséget a jelentkezésükhöz. Mivel hivatalos aupair vízumra lesz szükséged, önnálló-privát ügyintézéssel nem utazhatsz a családhoz, mert ezzel törvényt sértenél.
K.

Ha nem megfelelő a család számomra, és nem jövök ki velük, választhatok másikat?

V. A legfontosabb feladatunk, hogy az aupair és a fogadó család jól érezze együtt magát. Időbe telik mire megismeritek és megértitek egymást. Előfordul, hogy konfliktus alakul ki közöttetek, ilyen esetekben mindent megteszünk, hogy a család és az aupair számára is a legjobb megoldást nyújtsuk.
K.

Mennyi gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkeznem, hogy jelentkezhessek?

V. Mielőtt elutaznál, legalább 100-200 óra gyermekfelügyelői tapasztalattal kell rendelkezned. Minél több a referenciád és a tapasztalatod, annál magabiztosabb leszel a gyerekekkel és annál biztosabb, hogy bekerülsz a programba. Minden fogadó családnak ez az elsődleges szempont, amikor kiválaszt egy gyermekfelügyelőt. Tehát kérünk, a leheő legtöbb bébiszitteri tapasztalatot gyűjtsd össze.
K.

Még nincs jogsim, jelentkezhetek az USA-ba aupairnek?

V. Mire elutazol, mindenképpen a kezedben kell lennie a jogosítványnak Ha még csak most tanulsz vezetni, nyugodtan beadhatod a jelentkezésedet. A biztonság érdekében nélkülözhetetlen, hogy gyakorlott, tapasztalt, felelősségteljes vezeő legyél, akinek nem jelent gondot a vezetés.
K.

Milyen szintű nyelvtudás szükséges a jelentkezéshez?

V. Kommunikatív szintű angol tudás szükséges a jelentkezésedhez. A legtöbb fogadó család nagy hangsúlyt helyez a nyelvtudásra, tehát elindulásodig nagyon sokat kell gyakorolnod, és leheő legjobbra kell fejlesztened a tudásodat. A legfontosabb, hogy vészhelyzetben tudjál segítséget kérni pl.: menő-ha a gyermekkel történne valami.
K.

Milyen tanulási leheőségeket nyújt az aupair program?

V. Európa minden városában, ahol elhelyezzük aupaireinket, külföldi partner irodáink nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csak olyan fogadó család jelentkezését fogadják el, ahol a környéken nyelviskola találhat, tehát nyelvtanulásod megoldható.
Az USA esetén, az amerikai kormány előírja, hogy mint aupair, felsőoktatási intézményben kell továbbtanulnod az alatt az 1 év alatt, míg aupairként tartózkodsz az USA-ban. Már hazatért aupaireink a következő kurzusokon vettek részt: számítógép tanfolyam, idegen nyelvek, amerikai történelem és kultúra, művészettörténet, jogi kiegészíő tanfolyam stb.
Az iskola rendkívül jó leheőséget kínál számodra, hiszen megismerkedhetsz más nemzetiségű aupairekkel, illetve egykorú amerikaiakkal.

Ha nem talált választ a kérdésére akkor a következőket teheti:

Látogassa meg Au pair oldalunkat, ahol további részletes leírásokat találhat.

Eszedbe jutott más kérdés is? Ide elküldheted:

Bébiszitter
K. Mennyi ideid tart a képzés?
V. A jelentkező saját időbeosztásától függ. Az elméleti képzés egy a jelentkező által megjelölt hétvége. Az írásbeli tesztet bármelyik munkanapon 12és 16 óra között megírhatja, attól függően, hogy mennyire érzi magát felkészültnek. A gyakorlati képzés 100 óra, melyet szintén a saját időbeosztása szerint alakít. Mivel gyermekmegőrzőnk hétfőől-vasárnapig éjjel-nappal nyitva áll, bármely napszakban és órában itt töltheti gyakorlati képzését.
K. Miért fontos a képzés?
V. Irodánk rendkívűl fontosnak tartja, hogy mefelelő tudással rendelkező, felelősségteljes, feladatuk ellátására alkalmas bébiszitterek kerüljenek a fogadó családokhoz. Referenciát és garanciát csak olyan bébiszitterről tudunk adni, akit személyesen ismerünk és láttuk gyermek mellett. Ez a jelentkező érdeke is!
K. Milyen gyorsan lehet családnál dolgozni?
V. Természetesen attól függ, hogy a jelentkező milyen gyorsan végzi el a képzést. Ezután ügyintézőink azonnal elkezdik a családoknak kiajánlani anyagát, illetve szülői regisztrációnkból választhat.
Nagyon sok esetben előfordul, hogy a képzés ideje alatt a képzés alatt álló bébiszitter családnál dolgozik, hiszen megfelel a család elvárásainak, és a vezeő bébiszitterek is alkalmasnak találják az önálló munkára. Ilyen esetben a szülőknek referenciát kell küldeniük a vezeőknek a bébiszitter munkájáról, viselkedéséről és alkalmasságáról.

Ha nem talált választ a kérdésére akkor a következőket teheti:

Látogassa meg Bébiszitter oldalunkat, ahol további részletes leírásokat találhat.

Küldjön nekünk e-mailt. Munkatársunk minden felmerülő kérdésére válaszol:

Nem talált választ a kérdéseire?

írjon e-mailt, vagy keressen meg minket személyesen.

1124. Budapest Sirály utca 5/a

Telefon:(+36)-1-235-0889

 

Ajánlatunk

Bár az itt felsorolt kérdések és válaszok gyakoriak, könnyen előfordulhat, hogy olyan egyedi kérdése merül fel, amelyre nem talál választ:

További kérdések

Amennyiben további kérdései merülnének fel, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérheőségek bármelyikén.

1052 Budapest, Váci utca 15. II emelet
Telefon:(+36)-1-235-0889
Fax:(+36)-1-235-0890
Mobil:(+36)-30-222-7252

Időpont egyeztetés, vagy interjú időpont egyeztetésének ügyében kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.
Telefon:(+36)-1-235-0889